onsdag den 4. maj 2016

#147 - Når fødselsdagen pludselig falder på en ny dato...

"Er det min fødselsdag i dag???" - er det første Nor har spurgt om, når han vågnede, de sidste tre-fire uger. Og i morgen er så dagen. Eller faktisk er det dagen før dagen. Men officielt dagen. Eller er det uofficielt, at det er dagen....?

Sådan på papirerne, så har han fødselsdag d. 6. maj, men i år falder den altså d. 5. maj. Eller... det har jeg besluttet, at den gør. Og kan man så bare lige flytte en fødselsdag - sådan efter behag...?
Årsagen er den, at A kommer hjem fra Færøerne i aften, og det glæder vi os selvfølgelig alle rigtig meget til. Det bliver SÅ skønt, at han kan være med til at fejre dagen, og ungerne glæder sig tosset til at se ham. DET er da en god fødselsdagsgave. Men lige så skønt det er, at A kommer hjem, lige så hårdt er det, når han skal afsted igen - og det skal han desværre allerede d. 6. maj. Jeg ved ikke, om man kan sige, at det var mor-hjertet, der løb af med mig, eller om det simpelthen er for at gøre det lettest for mig selv, men jeg kunne simpelthen ikke bære, at dét, der ville komme til at fylde mest på fødselsdagen, var at stå tudende i lufthavnen og sige farvel til far. Og vupti - så flyttede fødselsdagen altså dato, så det i stedet er en 4-års fødselsdag med gaver, hygge, sol og leg i haven (krydser fingre), familiefest og far hjemme!

Det har krævet lidt mere end jeg første havde tænkt at flytte dagen, for det er pludselig vigtigt, at familien ringer på den rigtige "forkerte"dag, at de i børnehaven er med på foretagendet, at alle i familien ved hvorfor de er inviteret en dag før normalt og at vi har talt dage, men ikke snakket dato herhjemme - særligt med en skolepige, som virkelige prøver at følge med.

Nu vil jeg sætte bånd om de sidste gaver og finde flaget frem, så jeg er klar til i morgen - officielt eller uofficielt - at fejre min skønne 4-årige. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for besøget