søndag den 28. juni 2015

#130 - Grønt er godt for øjneneDe sidste to år har vi snakket om at skulle lave højbede uden at det rigtig er blevet til noget. Jeg ville gerne have nogle i lærketræ, da jeg har ladet mig fortælle, at det skulle være det bedste.
I starten af juni (et par af de dage, hvor vejret rent faktisk var godt...) lavede jeg dog en hurtig beslutning, at NU skulle det være, og så blev det i en "light" version. Ungerne og jeg handlede pallerammer og planter, vi fandt en plads i haven og de blev placeret.
Vi har plantet salat, gulerødder, jordbær og ærter, og de er lige så fint kommet så meget op nu, at man kan se rækkerne. Vores gode nabo var så sød at komme med en tomatplante, som vi har haft skærmet. Den ser også ud til at have klaret det danske sommervejr indtil nu, og små grønne tomat er begyndt at komme til syne.
Blomsterfrø blev det også til et par rækker med. Ungerne hygger sig meget med at plukke i løbet af sommeren, og nu bliver der så forhåbentlig lidt, der kan supplere græsplænens bellis og vejkantens lupiner.
På altanen står krydderurterne fint og både timian, purløg og rosmarin har overlevet vinteren i år.
Succeskriterierne er ikke så høje - hvis vi kan hente lidt salat ind til aftensmaden, hive enkelte gulerødder op af jorden, måske høste en tomat og plukke et par ærter, så bliver vi vist alle glade og godt tilfredse! Og så er det skønt at have ungerne med i hele processen - at fylde jord i bedene, hjælpe med at så og plante, vande, kigge på spirerne og hvis succeskriterierne bliver opfyldt, så er det blot prikken over i'et.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for besøget