søndag den 14. februar 2016

#143 - Status på "alenemor"

De første tre uger som alenemor er gået, og det er virkelig gået godt.

Jeg synes dog, at det er hårdt. Ikke så meget tingene i hverdagen, for de adskiller sig jo ikke rigtig fra før, men det, at der ikke er nogen at splitte bare et par af opgaverne med. Hverdagen kører på fuld blus og mellem fuldtidsarbejde, vasketøj, madlavning, henten og bringen til både skole og børnehave, madpakkerne og selvfølgelig lidt kvalitetstid med ungerne, så er der ikke tid til meget andet. Jeg får ikke set nyhederne, jeg får ikke selv dyrket motion og ikke rigtig set nogen. Men de ting kan jeg klare at undvære.

Heldigvis har jeg skønne kollegaer, der er min primære voksenkontakt i hverdagen. De er super fleksible og hjælper med at bytte rundt på arbejdsopgaver, så alt går op i en højere enhed. Familien er også fantastisk. Uden dem kunne hverdagen ikke hænge sammen. De sørger for ungerne, når jeg har mine aftenvagter og står altid klar, når weekendvagter og arrangementer melder sig i kalenderen. Og så har vi virkelig gode venner, som arrangerer legeaftale et par timer, så jeg lige kan ordne et par praktiske ting. De tilbyder at hente og bringe til diverse arrangementer, at man kan spise sammen, at de kan sidde hos ungerne, hvis jeg skal noget en aften osv. Jeg har ikke gjort brug af det hele endnu, men alligevel føler jeg mig privilegeret - gode kollegaer, familie og venner, det varmer.

Det hårde er for mig de små ting. At jeg ikke kan sove til klokken 8 bare en enkelt morgen i løbet af en måned. At jeg ikke kan trække mig en times tid, før efter ungerne sover og alt det praktisk er klaret. Men jeg tænker - det bliver vel lettere. Ikke mængden af opgaver, for den bliver nok ved at være den samme, men rytmen.

Jeg finder smuthuller for mig selv. Jeg køber dagligvarer på nettet og får dem bragt til døren, så jeg slipper for at hive ungerne med rundt ved siden af indkøbsvognen. Jeg laver madplan, og handler til en uge af gangen. Jeg ved, at morgenen glider lettere, hvis jeg selv sørger for at bade om aftenen. Jeg lægger ungernes tøj frem om aftenen, så de selv ved, hvad de skal tage på næste dag.

Hvis jeg ser bort fra hysteriture over klistermærker, som (...ifølge den 3-årige...) sidder skævt placeret under den legetøjsbil, som ønskes med i børnehaven, diskussion omkring mulighed for at nøjes med t-shirt i februar måned (...fordi den 6-årige altså sagtens selv kan mærke, at det er "ret" varmt...) og alt det andet "sjove", så går det rigtig godt. Og de ting hører jo hverdagen til - alemor eller ej...

Taskerne er pakket - de næste dage tager vi til Færøerne og besøger "far". Han glæder sig, siger han. Vi er både spændte og glæder os.

God uge til jer...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for besøget