mandag den 21. juli 2014

#104 - Is

Det er ingen hemmelighed, at der er gået is i ferien. 
Vi har derfor købt isforme og tilhørende pinde. Jeg havde egentlig tænkt, at ungerne nok bare var vilde med selve isen, men særligt M elsker hele processen. Hun vil vildt gerne være med til at lave isen, putte i formene og venter spændt på, at de er klar til servering. 
Og jeg nyder meget, at hun også kan glædes over processen.

Jeg har brugt en del tid på at søge på opskrifter, og har langt fra nået at prøve ret meget af, men her følger to forskellige med inspiration hentet i blogland, på pinterest og på diverse sider på nettet.

Ispinde med hindbær og kokosmælk (ca. 6 forme - men de varierer jo i størrelse!):
Ismasse
3/4 ds kokosmælk
Skræl af en øko. citron
Lidt citronsaft

Bærpuré
Ca. 150 g hindbær. Friske er garanteret lækre, men jeg har bare brugt frosne
1/2 vaniljestang
2 tsk flourmelis
1 tsk vand

Kog hindbær op sammen med vaniljekort most sammen med flourmelis, vaniljestand og vand. Mos evt hindbærene lidt ud med en gaffel og fisk vanilijestangen op. Lad det køle af.
Rør kokosmælk med citronskræl og -saft. 
Jeg puttede kokosmælken og hindbær skiftevis i forme, men jeg tror bestemt, at de er meget bedre, hvis man blander det inden. Kokosmælk bliver, efter min smag, lidt overvældende i en "alene-bid". Blandes de i en separat skål, så kan man justere smag af kokos og hindbær efter eget ønske.


Ispinde med skovbær og græsk yoghurt (ca. 10 af mine forme...):
Ismasse
3 dl græsk yoghurt (jeg har brugt 10% i håb om, at de ikke krystalliserede så meget)
1 dl sødmælk
3/4 dl sukker
1/2 vaniljestang
1 dl vand
lidt flydende honning ca 1 tsk 

Bærpuré
250 g skovbær - også her har jeg bare brugt en pose fra frost
1/2 vaniljestang
1 tsk flourmelis
2 tsk vand

Kog bær med vaniljekort most med flourmelis, vaniljestang og vand. Kog kort op. Fisk vaniljestang op og blend det kort. Lad det køle af.
Kog sukker, vaniljekort og -stang, honning og vand i en gryde. Lad det køle af. Bland derefter med græsk yoghurt og mælk.
Fyld i forme - gerne lidt skiftevis, da det giver et fint spil i isen. 

Vi har købt både forme og tilhørende pinde fra Nicolas Vahé (100 pinde for 20 kr) i Livingshop.dk-butikken i Blåvand, men jeg kan desværre ikke se dem i deres net-shop. Jeg ved dog, at de burde være relativ lette at finde på nettet og at Panduro har lignende. Mine forme har "låg" (...eller er det egentlig mere en bund?), så jeg putter pindene i med det samme. Hvis ikke formene har det, så lad isene stå ca en time i fryseren inden du putter pindene i. 

God fornøjelse :-)

4 kommentarer:

 1. Hold nu op, hvor ser de gode ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg bestemt også, at de var. De vil blive lavet mange gange fremover :-)
   /tina

   Slet
 2. Mmh, de ser virkelig lækre ud!
  Hvilke forme har du brugt? 🍦

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også virkelig lækre. Jeg er personligt mest til dem med græsk yoghurt frem for kokosmælken, men hvis man gerne skal undgå mælkeprodukter, er de andre et udemærket alternativ, synes jeg.
   Jeg købte forme i en livsstil-butik på vores ferie sidste år (kan faktisk ikke huske hvilken...), men jeg ved, at de er fra Nicolas Vahe. Man kan få mange forskellige forme - har selv lige kigget efter nogle formet som rumraketter, og det må da være et hit!
   /tina

   Slet

Tak for besøget